Thursday, September 28, 2006

Gert Nygårdshaug; Det niende prinsipp.

Dette er virkelig ikke av hans beste bøker. Dette er ganske langt fra den beste. Dette er muligens den dårligste boka han har skrevet. Den er neste like dårlig som en del andre bøker jeg har lest. Men den er virkelig ikke så dårlig at jeg sluttet halvveis. Den stakkars boken ble lest til enden, men den fortjente det virkelig ikke..

Det er jo noen forsonende trekk ved denne boken. Fredric Drum er og blir en passelig sjarmerende skikkelse. Hans viderverdigheter er kule nok. Han er seg selv svært lik og akkurat passelig uforutsigbar. Det snevet av new-age som er Nygårdshaugs kjennentegn finnes også i denne sammenhengen. Det hele foregår i Egypt, der Drum involveres i tolkninger av gamle tekster og symboler. Han tas til inntekt både for det ene og andre synet. Han blir slått og drept og satt i fangenskap på passelig utrolig vis. Som vanlig kommer han ut av det hele med skinnet på nesen, men denne gangen er historien så rotete satt sammen og årsak og virkning er brutt for mye sammen til at det gir meg skikkelig uttelling som leser.

Nygårdshaug har gjort langt bedre ting, les Honningkrukken, Søthjerte, Nullpluss, Afrodites basseng, Himmelblomsttreets muligheter, Prost Gotvins Geometri eller Den balsamerte Ulven i stedet.

3 comments:

Anonymous said...

I wish not concur on it. I think nice post. Especially the appellation attracted me to be familiar with the intact story.

Anonymous said...

Amiable dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

hot pantie sex stories said...

I said two things, first, she couldnt tell hergirlfriend about the tape as it might get to her husband somehow. HAMMOND Its a machine.
free erotic insest stories
nasty xxx sex stories
first time young sex stories
crossover stories adult
gay blowjob stories
I said two things, first, she couldnt tell hergirlfriend about the tape as it might get to her husband somehow. HAMMOND Its a machine.